"Deca su otišla zdrava, mislim da je hrana u pitanju!" Oglasila se majka dečaka koji su se otrovali u Krupnju
Sandra Ilić Petković, Foto: Kurir TV

ISPOVEST

"Deca su otišla zdrava, mislim da je hrana u pitanju!" Oglasila se majka dečaka koji su se otrovali u Krupnju

Petković Ilić je odgonetnula šta če dalje preduzeti oko ovog slučaja

Objavljeno:

Zavod za javno zdravlje Šabac utvrdio je neispravnost vode iz bunara u Hotelu „Grand“ u Krupnju, gde je oko pedesetoro dece imalo zdravstvene tegobe prošlog vikenda.

Analizom je potvrđena kontaminacija različitim vrstama mikroorganizama i odstupanja od pravilnikom definisanih vrednosti. Neka deca su i hospitalizovana.

Detaljnije za Kurir televiziju je odgonetnula dr Dragana Radojičić epidemiolog.

02:27

Trener nam je obećao da će deca piti samo flaširanu vodu Majka otrovane dece u hotelu bacila novo svetlo na slučaj u Krupnju

- Mi jesmo našli da voda nije ispravna, a kontrolu nismo vršili nad tim bunarom jer nismo ni znali da imaju taj bunar. Što se cele situacije tiče, sada je pod kontrolom, Republička sanitarna inspekcija je naložila zatvaranje hotela, a oni su dobili mere šta dalje treba da urade. Naše ekipe će još odlaziti tamo zbog kontrole tih mera, najbitnije od svega je što se deca oporavljaju. Takođe je i hrana kontrolisana, a rezultati se očekuju danas.

Sandra Ilić Petković, majka dvojice dečaka koji su se otrovali na pripremama u pomenutom hotelu:

- Mlađi sin je dosta bolje, dok stariji nije, njemu se opet javila dijareja. Upravo smo se vratilii iz Doma zdravlja, primio je infuziju, dobio terapiju, a sutra ide na analizu stolice i krvi. Pre nego što su deca krenula na put, trener je rekao da će deca isključivo koristiti flaširanu vodu, takođe je rekao da deca pre puta popiju probiotik i da ga ponesu. Deca su otišla zdrava, a tamo se desilo to što se desilo. Ne verujem da je virus, nisam lekar, ne znam šta je u pitanju, mislim da je trovanje. Nekako mislim da je hrana u pitanju, ali nisam dovoljno stručna, deca su mi rekla da je hrana bila neukusna i da je na pici bila rendana salama. Trener nam je slikao svaki obrok. Oni jesu otrovani, virus nije. Nama su tri lekara rekli da je to tipično trovanje.

Petković Ilić je odgonetnula šta če dalje preduzeti oko ovog slučaja:

- Naravno, čekam da se dečaci oporave, tu je trener kao glavni organizator, taj čovek je bio prisutan sve vreme, a i sam je bio zaražen. On nije mogao da izdrži bolove, povraćanje i dijareju, toliko da je legao kod dece u krevet, na dečije odelenje. Ima nas roditelja koji ćemo verovatno nešto preduzeti, nećemo ostati na ovome.

Bonus video:

01:39

PEDESETORO DECE SA DRAMATIČNIM SIMPTOMIMA NAKON PRIPREMA! Doktor Milićević otkrio: Da li je u pitanju virus ili TROVANJE HRANOM?

(Espreso / Kurir / Luka Petković Majer / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.